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요오드 결핍 (1) 왜 건강을 의식하는 미국인들이 요오드 결핍으로부터 고통받는가
제목 요오드 결핍 (1) 왜 건강을 의식하는 미국인들이 요오드 결핍으로부터 고통받는가
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2018-11-16
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  • 조회수 550
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제목: 요오드 결핍의 조용한 확산 (1) 왜 건강을 의식하는 미국인들이 요오드 결핍으로부터 고통받는가

 

저자/연도: Nancy Piccone/ 2011

 

2008년 커져가는 요오드 결핍의 위협을 염려한 연구진들은 요오드가 첨가된 소금 샘플 88개를 분석하였다- 대부분의 사람들에게 요오드화 소금은 이 중요한 미량원소의 주 공급원이다. 절반에도 못 미치는 샘플만이 최적의 건강상태를 위해 필요한 양의 요오드를 함유하고 있었다. 소금 섭취를 줄이는 추세와 함께 요오드 결핍률은 현재 만연한 단계에 있다. 선진국에서는 지난 40년간 요오드결핍이 4배 이상 증가하였다. 건강한 성인의 약 74%가 더 이상 충분한 요오드를 섭취하지 않고 있는지도 모른다. 본 기사에서, 이 위험한 트랜드에 대한 최신 데이터를 제시하고자 한다. 당신은 요오드 결핍이 전반적인 건강에 큰 영향을 미친다는 것을 배우게 될 것이다. 갑상선 기능에 있어서의 요오드의 필수적인 역할과 요오드와 비만, 인지기능 장애, 심장질환, 정신 질환, 다양한 형태의 과의 연관성을 발견할 것이다. 또한, 어떻게 요오드가 유방암섬유낭포성 유방질환을 치료하는데 도움을 줄 수 있는지도 발견할 것이다.

 

요오드는 자연에서 상대적으로 흔치 않은 원소이다. 바다에 풍부하지만 토양에는 미국을 포함한 세계 여러 곳에서 매우 낮게 존재한다. 요오드는 특히 아이들의 두뇌 발달에 중요하다. 요오드 결핍은 예방 가능한 정신지체의 가장 큰 원인이다. 요오드는 또한, 건강한 갑상선 기능을 위해 중요한 역할을 한다. 이것이 바로 요오드 결핍의 가장 가시적인 증상이 갑상선종인 이유이다 - 목과 후두 주변으로 거대하게 부어오르는 고통스러운 갑상선 비대.

몇 세대 전만해도 갑상선종이 상대적으로 흔했지만, 대부분의 중년이나 그보다 어린 미국인들은 한번도 보지 못했다. 이는 1920년대 처음 요요드 결핍이 확인되고 세계적으로 경쟁적으로 다루면서 실시하게된 요오드화 소금의 산업화 시책의 결과이다. 모오튼은 성공적인 공공 건강캠페인 후 1924년 소금의 요오드화에 처음으로 성공한 회사이다. 불행하게도, 최근 FDA의 발견에 의하면, 많은 식탁염 제조사들은 최적의 건강상태를 위해 필요한 충분한양의 요오드를 첨가하지 않는 것으로 나타났다. 요오드 결핍증(IDD)이라 불리는 요오드 결핍의 다른 결과는 발견하기 힘들며 더 큰 손상을 줄 수도 있다. IDDs가 세계적으로 8-20억 명에 영향을 준다고 예측한다; 소금 섭취의 감소는 이 수치를 더 높일 것이다.

소금섭취감소로 인한 좋은 점들은 매우 잘 정립되어있다. 9백만 명의 미국인들은 고혈압과 심혈관계 질병으로부터 스스로를 보호하기 위해 소금 섭취를 줄이고 있다.

그러나 소금섭취를 줄임으로써 우리는 요오드 섭취도 줄이고 있다. 이것이 소변 속 요오드 수치가 지난 20년간 반 이상 급락한 이유다. 게다가, 다른 건강한 습관들도 불충분한 요오드 섭취에 기여했다. (테이블1 참조)

 

요오드섭취 감소의 위험은 이를 이용하는 우리신체능력의 저하에 의하여 심화된다. 이 저하는 과염소산염(perchlorate)라 불리는 만연한 환경독소 오염의 결과이다. 본래 폭발물과 로켓연료로 개발되었던 과염소산염(perchlorate)은 현재 미국 전체의 지하수와 식량에서 찾을 수 있다. 이는 심지어 일부 음식에 화학조미료로 사용된다. 과염소산염은 갑상선의 요오드 흡수 능력 및 활용 능력을 방해하며, 이는 요오드 섭취가 불충분한 경우 염려가 되는 부분이다.

미국은 성인 요오드 일일 권장량(RDA) 150-290 micrograms으로 권장하는 반면, Food and Nutrition Borad of the Institude of Medicine은 상한기준을 1,100mcg으로 정했다.

이 지침은 특정 건강상태에서는 부적절할 수도 있다.

이 수치는 처음에 갑상선종을 예방하기 위해 충분하도록 정해졌다. 최상의 건강상태를 위한 일일량인 3000-6000 mcg은 다낭성유방질환(polycystic breast disease)과 같이 다른 요오드 결핍관련 질환을 가진 사람들을 대상으로 한 연구에서 부작용 없이 사용되어 왔다.

비교하여 보면, 일본인들의 일일 평균 요오드 섭취량은 5,280-13,800 mcg이며, 해로운 영향은 없으며 다수의 이점들이 있다. 이러한 사실은 요오드 중요성의 새로운 불을 밝혀준다. 이는 갑상선 건강뿐만 아니라, 다른 신체 기능도 마찬가지이다. 특히, 많은 미국여성들의 주요 걱정거리인 유방 건강유지에 있어서 요오드의 역할에 대한 강력한 증거가 나타나고 있다.






-------------------------------------------------------------------------------------원문출처-------------------------------------------------------------------------------------


http://www.lifeextension.com/magazine/2011/10/The-Silent-Epidemic-of-Iodine-Deficiency/Page-01

 

The Silent Epidemic of Iodine Deficiency

 

In 2008, researchers concerned about the growing threat of iodine deficiency analyzed 88 samples1 of iodized table salt—the main supply of this critical micronutrient for most people.2

Less than half of those tested contained amounts of iodine sufficient for optimal health.

Coupled with the trend of reduced salt consumption, rates of iodine deficiency are now reaching epidemic levels.

In the developed world, iodine deficiency has increased more than fourfold over the past 40 years. Nearly 74% of normal, “healthy” adults may no longer consume enough iodine.3,4

In this article, the latest data on this dangerous trend are presented. You will learn of iodine deficiency’s profound impact on overall health. You will discover iodine’s vital role in thyroid function and its link to obesity, cognitive impairment, heart disease, psychiatric disorders, and various forms of cancer. You will also find out how iodine can help ward off breast cancer and fibrocystic breast disease.

 

In nature, iodine is a relatively rare element. It’s found in abundance in the ocean. Its presence in soil, on the other hand, is very low in many places around the world, including the United States.

Iodine is essential to life and especially crucial for brain development in children, making its deficiency the number one cause of preventable mental retardation worldwide.

It also plays a central role in healthy function of your thyroid gland. This is why the most visible symptom of iodine deficiency is goiter—the unsightly, painful enlargement of the thyroid gland that manifests as an enormous swelling around the neck and larynx.

While goiter was relatively common a few generations ago, most middle age and younger Americans have never seen it. This is largely due to the industry practice of salt iodization in this country, first implemented in the 1920s after the effects of iodine deficiency were recognized and since emulated around the world.2,5,6 (The Morton company was the first to add iodine to salt in 1924, after a successful public health campaign.)7 Unfortunately, as evidenced by recent FDA findings, many table salt makers are now failing to add iodine in quantities sufficient to support optimal health.

 

Other consequences of iodine deficiency, so-called iodine deficiency disorders (IDD), are subtle and may inflict greater damage.6,8 It is estimated that IDDs affect between 800 million and 2 billion people worldwide; reduction in salt intake is likely to drive those numbers still higher.2,9-11

The health benefits of reducing salt intake have been well established.9,12,13 Millions of Americans are slashing their use of salt to protect themselves against high blood pressure and cardiovascular disease.

But by cutting our salt intake we are also cutting our iodine intake, which is why mean urinary iodine levels (a measure of iodine sufficiency) plummeted by more than half over a 20-year period.4,14 Additional, otherwise healthy behaviors have also contributed to inadequate iodine intake. (See Table 1.)

The danger of low dietary iodine is further compounded by your body’s decreased ability to utilize it, the result of contamination by a ubiquitous environmental toxin called perchlorate.

Originally developed for explosives and rocket fuel,18 perchlorate now pervades ground water and food supplies throughout the US. It’s even used as a flavor-enhancer in certain foods.19-21 Perchlorate blocks the thyroid gland’s ability to absorb and utilize dietary iodine, an effect that is of concern when iodine intake drops off.18,22

The US recommended dietary allowance (RDA) for iodine is 150-290 micrograms (mcg) for adults, while the Food and Nutrition Board of the Institute of Medicine has set the tolerable upper limit at 1,100 mcg.18,23,24

These guidelines may be inadequate to address certain health conditions.

They were first established as sufficient only to prevent goiter. Daily doses for optimal health of 3,000-6,000 mcg have been used without side effects in studies of people with other iodine deficiency-related health conditions such as polycystic breast disease.18

By way of comparison, the average daily Japanese consumption of iodine ranges from 5,280 to 13,800 mcg of iodine, with no harmful effects and a host of benefits.18,25,26 The Japanese experience is shedding new light on the importance of iodine, not only for thyroid health, but on other body functions as well. In particular, compelling evidence is emerging about the role of iodine in maintaining breast health, a major concern for millions of American women.

Since thyroid function is a puzzle to many people, we’ll begin with a brief overview of that important gland and its requirements for iodine. Then we’ll turn to the role of iodine in maintaining breast health, particularly in preventing breast cancer and fibrocystic breast disease.





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